Logika & razvedrilna matematika

Uvodna stran

Vsebina zadnje številke

Vsebina prejšnjih številk

Poliedrske jelke

Naročanje

Povezave


 

Poliedrske jelke 2011

Takole so tudi letos okrasili jelko učenci OŠ Mirana Jarca iz Črnomlja pod mentorstvom Terezije Draginc.
OŠ Mirana Jarca iz Črnomlja

Mentor Boštjan Kolbl je na OŠ Središče ob Dravi med rednim poukom z učenci izdelal poliedre iz mrež in z njimi okrasil novoletno jelko.
OŠ Središče ob Dravi

Na tehnični dan so učenci OŠ Miklavž pri Ormožu pod vodstvom Boštjana Kolbla izdelovali poliedre iz papirnatih mrež in okrasili novoletno drevesce.
OŠ Miklavž pri Ormožu OŠ Miklavž pri Ormožu

Učenci OŠ Belokranjskega odreda Semič so pri interesni dejavnosti logika pod mentorstvom učiteljice Petre Kastelic izdelovali različne poliedre, s katerimi so okrasili novoletno jelko. Učenci so izdelali tudi večje modele poliedrov, s katerimi so obogatili prostor okoli okrašene jelke.
OŠ Belokranjskega odrega iz Semiča

Učenci OŠ Dr. Franceta Prešerna iz Ribnice so pod vodstvom učiteljic Simone Štupica, Nataše Tanko Belaj in Marije Ahčin s poliedri okrasili tri novoletne jelke.
OŠ Dr. Franceta Prešerna iz Ribnice OŠ Dr. Franceta Prešerna iz Ribnice OŠ Dr. Franceta Prešerna iz Ribnice

Iz osnovne šole XIV. divizije Senovo pa nam je aktiv matematičark (Marinka Žarn, Marija Hlastan, Loti Ašič) poslal naslednje sporočilo:
Na naši šoli smo v letošnjem šolskem letu izdelali dve poliedrski jelki. Prvo smo okrasili z x-kockami, ki so jih izdelovali učenci šestega razreda, ki so bili nad izdelavo poliedrov izjemno navdušeni. (Izdelovali so jih "serijsko", z njimi so obdarovali tudi učitelje.) Drugo "fizikalno" jelko pa smo dopolnili s precej novimi modeli, katere so izdelovali nekateri učenci višjih razredov. Zbirka poliedrov nastaja že kar nekaj let. Mentorica delavnic izdelave poliedrov ter jelk je ga. Marinka Žarn, foto Marija Hlastan.
OŠ XIV. divizije Senovo OŠ XIV. divizije Senovo OŠ XIV. divizije Senovo