Logika & razvedrilna matematika

Uvodna stran

Vsebina zadnje številke

Vsebina prejšnjih številk

Poliedrske jelke

Naročanje

Povezave


e-mail:
info@logika.si

 

Poliedrske jelke 2014

S Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije v Celju nas je profesorica matematike Mateja Frangež-Herman obvestila, da so v decembru 2014 izvedli poliedrsko delavnico in v njej ustvarjali poliedre za novoletno jelko, pa tudi novoletne voščilnice.
Slike kažejo dijake med delom in njihov rezultat - čudovito okrašeno jelko. Na zadnji sliki je polovica razreda, ki je bila najbolj aktivna.
Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije Celje Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije Celje Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije Celje Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije Celje Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije Celje Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije Celje Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije Celje

Na OŠ Rodica so učenci 7., 8. in 9. razreda s pomočjo učiteljice Andreje Verdnik prvič okrasili novoletno jelko s poliedri. Da so jelko lahko okrasili s toliko različnimi poliedri, gredo zahvale učiteljici Vilmi Grilj, za vse mreže poliedrov, ki jih je hranila v prejšnjih številkah revije Logika. Zahvale gredo tudi vsem prostovoljcem, ki so pomagali okrasiti poliedrsko jelko.
OŠ Rodica OŠ Rodica OŠ Rodica

Učiteljica Petra Oblak z Osnovne šole Poljane na Škofjo Loko nam je sporočila:
V tem šolskem letu smo se na dodatnem pouku matematike (6. in 7. razred) odločili, da naredimo čisto samo našo poliedrsko jelko. Učenci so se trudili in nastala je jelka, pri kateri smo tudi samo jelko kreirali nekoliko drugače.
OŠ Poljane na Škofjo Loko OŠ Poljane na Škofjo Loko

Učiteljica Tatjana Kerin z Osnovne šole Leskovec je poslala naslednje sporočilo in slike:
Tudi pri nas smo se z učenci 9. razredov v prazničnem decembru pri dodatnem pouku matematike in matematične delavnice 9, lotili poliedrske delavnice. Učenec je skupaj s svojim dedkom in nekaj sošolci izdelal posebno jelko, ki smo jo potem skupaj okrasili. Rezultat prijetne izkušnje in bogatitev znanja in spretnosti je bila naša jelka, ki je krasila osrednji prostor pri vhodu v našo šolo.
OŠ Leskovec OŠ Leskovec OŠ Leskovec OŠ Leskovec OŠ Leskovec OŠ Leskovec OŠ Leskovec