Logika & razvedrilna matematika

Uvodna stran

Vsebina zadnje številke

Vsebina prejšnjih številk

Naročanje

Povezave


 

Poliedrske jelke 2010

Takole veliko in lepo jelko so okrasili učenci OŠ Mirana Jarca iz Črnomlja pod mentorstvom Terezije Draginc.
OŠ Mirana Jarca iz Črnomlja

Učenci OŠ dr. Franceta Prešerna iz Ribnice (mentorica Marija Ahčin) so sestavili poliedre in okrasili več različnih jelk. Na prvi sliki so učenci 9.d razreda.
OŠ dr. Franceta Prešerna iz Ribnice OŠ dr. Franceta Prešerna iz Ribnice OŠ dr. Franceta Prešerna iz Ribnice

Učenci OŠ Belokranjskega odreda Semič so pri interesni dejavnosti logika in pri varstvu izdelovali različne poliedre, s katerimi so okrasili novoletno jelko. Mentorice: Petra Kastelic, Barbara Fir in Tina Črnič.
OŠ Belokranjskega odrega iz Semiča OŠ Belokranjskega odrega iz Semiča

Učenci OŠ Franceta Bevka iz Tolmina so pod vodstvom mentoric Dolores Bončina, Petre Drnovšček, Dragice Močnik in Petre Vitez Constantini ustvarili različne poliedre in okrasili novoletne jelke.
OŠ Franceta Bevka iz Tolmina OŠ Franceta Bevka iz Tolmina OŠ Franceta Bevka iz Tolmina OŠ Franceta Bevka iz Tolmina OŠ Franceta Bevka iz Tolmina OŠ Franceta Bevka iz Tolmina OŠ Franceta Bevka iz Tolmina

Na OŠ XIV. divizije iz Senovega učenci uživajo ob sestavljenju poliedrov pod mentorstvom Marinke Žarn. Njihovo zbirko sestavlja že več kot 100 poliedrov.
OŠ XIV. divizije iz Senovega OŠ XIV. divizije iz Senovega OŠ XIV. divizije iz Senovega

Na OŠ Partizanska bolnišnica Jesen Tinje iz Zgornje Ložnice so učenci izdelovali poliedre v sklopu naravoslovnega dne in bili pri tem zelo ustvarjalni, natančni in delovni, kot sporoča njihova mentorica Alojzija Mušič. Rezultat je zanimiva jelka.
OŠ Partizanska bolnišnica Jesen Tinje OŠ Partizanska bolnišnica Jesen Tinje OŠ Partizanska bolnišnica Jesen Tinje

Tudi na OŠ Toneta Čufarja iz Jesenic so se odločili, da izdelajo nekaj poliedrov in okrasijo smrečico. Pri tem so sodelovali učenci Anja Vaupotič, Andraž Mur, Andraž Knap, Manca Mulej, Tamara Turšič, Alja Krašovec, Grega Lešnjak in mentorica Jožica Urukalo.
OŠ Toneta Čufarja iz Jesenic

Na OŠ Sladki vrh so pod vodstvom Lidije Jug okrasili dve jelki s poliedri, ki so jih izdelali  iz papirja, na katerih je  grb in napis šole. Posrečeni jelki sta narejeni iz purpene in iz lesenih palčk.
OŠ Sladki vrh

Bistroumneži iz zavoda za pupularizacijo matematike Mathema so ustvarili več zanimivih jelk:
Zavod za pupularizacijo matematike Mathema Zavod za pupularizacijo matematike Mathema Zavod za pupularizacijo matematike Mathema Zavod za pupularizacijo matematike Mathema Zavod za pupularizacijo matematike Mathema